Tussen de 50 – 56 jaar en verhuisplannen? Dit is wat je moet weten!

Het bereiken van de leeftijd van 57 jaar markeert een cruciaal moment in de financiële planning, vooral met betrekking tot het aanvragen van een hypotheek. Na deze leeftijd brengt dit specifieke veranderingen met zich mee bij het berekenen van je maximale hypotheek. Ben jij tussen de 50- 56 jaar? Dan is het verstandig om actie te ondernemen als je nog andere woonwensen hebt. Hieronder leggen we uit welke wijzigingen er plaatsvinden.
 
Berekening van je maximale hypotheek
Na je 57e verandert de methode om jouw maximale hypotheek te berekenen. Hypotheekverstrekkers nemen niet alleen je huidige inkomen mee, maar ook je verwachte pensioeninkomen. Dit kan resulteren in een lagere hypotheek, gezien je pensioeninkomen doorgaans lager is dan je reguliere loon.
 
Het is echter niet altijd zo dat je maximale hypotheek verlaagt. Vanaf de AOW-leeftijd worden er namelijk iets ruimere hypotheeknormen gehanteerd, mede dankzij het lagere belastingtarief in de eerste schijf. Een financieel adviseur. Bij Hoogenraad & Van Loon kunnen we een persoonlijke berekening maken om je een duidelijker beeld te geven van je mogelijkheden.
 
Belangrijke punten om rekening mee te houden:
Als je tussen de 50 en 56 jaar oud bent en overweegt een hypotheek af te sluiten of je bestaande hypotheek te wijzigen, zijn er enkele belangrijke punten om in gedachten te houden:
  • Jouw pensioeninkomen: De beoordeling van je inkomen verandert. Het is essentieel om een realistische inschatting te maken van je toekomstige financiële situatie, inclusief pensioeninkomsten.
  • Overwaarde: Heb je overwaarde op je huidige woning? Dit kan van invloed zijn op de beschikbare hypotheekopties, zowel voor het herfinancieren van een bestaande hypotheek als het afsluiten van een nieuwe hypotheek.
  • Nieuwe hypotheek afsluiten of bestaande hypotheek aanpassen: Of je nu een nieuwe hypotheek wilt afsluiten of je bestaande hypotheek wilt aanpassen, het is belangrijk om de verschillende beschikbare opties en hun voorwaarden goed te begrijpen.
Mogelijkheden met goede begeleiding
Het afsluiten van een hypotheek tussen je 50e en 56e levensjaar vereist een zorgvuldige afweging van diverse factoren. Met de juiste informatie en begeleiding kun je echter nog steeds uitstekende hypotheekmogelijkheden vinden die passen bij jouw levensfase en financiële situatie.
 
Ben je benieuwd naar wat we voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op! 

Ik wil contact